Burger z červené řepy s pečenými bramborami
✏️Ingredience:
- 400g na jemno nastrouhané červené řepy
- 1 hrnek uvařené quinoi (1/2 hrníčku syrové)
- 30g tvrdého sýru jako např. cheddar nebo parmazán
- 1 vejce
- 2 čajové lžičky oregana
- 2 čajové lžičky soli
- špetka mletého pepře
- 1/2 hrníčku vlašských ořechů
Na burger:
- 8 housek (recept v posledním reelsku 👌🏼)
- rukolové nebo bazalkové pesto
- 2 rajčata
- 1 cibule
- kyselé okurky
- salátové listy
- dresink (3 polévkové lžíce zakysané smetany smíchané s 1 polévkovou lžící kečupu a špetkou soli)
📝Postup:
- Quinou uvaříme podle návodu.
- Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Vlašské ořechy opečeme v troubě vyhřáté na 170 Celsia 5 minut, necháme vychladnout a následně rozmixujeme v mixéru
- V misce smícháme všechny ingredience na burger a tvarujeme tlustší placky
- Červené burgery dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 Celsia 25 minut
- Hamburgerové housky opečeme na pánvi.
- Spodní housku potřeme dresinkem a dále vrstvíme salát, červenou řepu burger, zbylou zeleninu.
- Vrchní část housky potřeme rukolovým/ bazalkovým pestem a burger zavřeme
- Burgre podáváme s pečenými bramborami
Dobrou chuť! 😋
Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk