Chai latte

Ingredience chai pepř

  • 3 čajové lžičky bio mleté ​​skořice Biodyssee
  • 4 čajové lžičky bio sušeného zázvoru zn. Biodyssee
  • 2 čajové lžičky bio mletého kardamonu zn. Biodyssee
  • 2 čajové lžičky bio mletých hřebíčku zn. Biodyssee
  • 2 polévkové lžíce bio třtinového cukru zn. Bonitas

chai_latte_8

Ingredience chai latte (2 porce)

  • 2 hrníčky mléka
  • 2 čajové lžičky chai pepře
  • 3 sáčky černého čaje
  • cukr podle chuti
  • šlehačka a mletá skořice na ozdobení

Postup chai koření
Všechny koření spolu smícháme v misce
Skladujeme ve skleněné uzavíratelné nádobě

Postup chai latte

  1. Do hrnce nasypeme koření na chai latte a pár vteřin na sucho opečeme
  2. Koření zalijeme mlékem, přidáme cukr podle chuti a necháme zahřívat
  3. Když mléko začne vřít, přidáme černý čaj a teplotu snížíme na minimum
  4. Čaj necháme 10 minut louhovat a poté čajové sáčky vyjmeme
  5. Chai latte slijeme přes sítko (můžeme napěnit pomocí ponorného mixéru) a nalijeme do sklenic
  6. Před podáváním můžeme chai latte ozdobit šlehačkou a posypat skořicí

Dobrou chuť!

Tip: Pokud potřebujete extra dávku kofeinu, přidejte si do chai latte ještě malé espresso a vytvořte si tzv. “dirty chai latte”

Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.

IG | karotka.sk

chai_latte_14

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz