Ingredience chai pepř
- 3 čajové lžičky bio mleté skořice Biodyssee
- 4 čajové lžičky bio sušeného zázvoru zn. Biodyssee
- 2 čajové lžičky bio mletého kardamonu zn. Biodyssee
- 2 čajové lžičky bio mletých hřebíčku zn. Biodyssee
- 2 polévkové lžíce bio třtinového cukru zn. Bonitas
Ingredience chai latte (2 porce)
- 2 hrníčky mléka
- 2 čajové lžičky chai pepře
- 3 sáčky černého čaje
- cukr podle chuti
- šlehačka a mletá skořice na ozdobení
Postup chai koření
Všechny koření spolu smícháme v misce
Skladujeme ve skleněné uzavíratelné nádobě
Postup chai latte
- Do hrnce nasypeme koření na chai latte a pár vteřin na sucho opečeme
- Koření zalijeme mlékem, přidáme cukr podle chuti a necháme zahřívat
- Když mléko začne vřít, přidáme černý čaj a teplotu snížíme na minimum
- Čaj necháme 10 minut louhovat a poté čajové sáčky vyjmeme
- Chai latte slijeme přes sítko (můžeme napěnit pomocí ponorného mixéru) a nalijeme do sklenic
- Před podáváním můžeme chai latte ozdobit šlehačkou a posypat skořicí
Dobrou chuť!
Tip: Pokud potřebujete extra dávku kofeinu, přidejte si do chai latte ještě malé espresso a vytvořte si tzv. “dirty chai latte”
Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk