Budeš potřebovat:
- 4 hrníčky jemných vloček
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1/4 hrníčku lnených semínek
- 1/3 hrníčku rozpuštěného kokosového oleje
- 1/2 hrníčku medu
- 1 hrnek pecanových (nebo jiných oříšků)
- 3/4 hrníčku plátků blanšírovaných mandlí
- 1 hrnek mrazem sušených malin
- 100g bílé čokolády
Postup:
- Ve větší míse smícháme ovesné vločky s kokosem a lanovými semínky.
- Přidáme med, kokosový olej a pořádně promícháme.
- Nasypeme na plech vystlaný pečícím papírem (můžeme rozdělit na dva plechy pro lepší propečení), jemně pomačkáme a dáme péct do trouby na 13 minut.
- Po 13 minutách pečení granolu vyjmeme, promícháme, přidáme nakrájené pecanové ořechy a pečeme dalších 10 minut.
- Upečenou granolu necháme úplně vychladnout a prozatím si nakrájíme bílou čokoládu na malé kousky.
- Do vychladlé granoly přidáme plátky mandlí, bílou čokoládu a pořádně promícháme.
- Granolu nasypeme do nádoby a voilá domácí granolu máme hotovou✨
Recept připravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk
Dobrou chuť!