Dýňová polévka podle foodblogerky Majky Zacharové 💚
Ingredience (4 porce):
- ½ středně velké tykve hokaiddo nebo máslové dýně
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- špetka mletého muškátového oříšku zn. Biodyssee
- ½ čajové lžičky soli
- voda nebo vývar (cca 600ml)
- 100ml kokosového mléka zn. Bonitas
- 10g dýňových semínek zn. Bonitas
- dýňový olej zn. Bonitas
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji do zlata.
- Dýni omyjeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky.
- Nakrájenou dýni přidáme k cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
- Přidáme muškátový oříšek a zalijeme vodou nebo vývarem (jen tolik, aby byla dýně ponořená).
- Hrnec zakryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme doměkka.
- Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme kokosové mléko, opět necháme přejít varem a odstavíme z ohně.
- Polévku před servírováním posypeme dýňovými semínky, polijeme dýňovým olejem a ozdobíme kokosovým mlékem.
A můžeš vychutnávat. Dobrou chuť 😋 Ingredience použité v receptu najdeš na našem e-shopu 🌱
Nezapomeň navštívit Majkin blog karotka.sk, ve kterém najdeš tipy na jednoduchá, chutná a především zdravá jídla od výmyslu světa.