Lívance na sladko i na slano se sázeným vejcem
Ingredience:
- 160 g hl. špaldové mouky
- 160 ml mléka
- 1 ks vejce
- kokosový olej
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky kypřícího prášku
Postup:
- V misce si smícháme všechny ingredience a vytvoříme tím těsto na lívance.
- Lívance na slano → do menšího hrnce dáme vodu, 1 lžíci octu a sůl. Pomocí lžičky vytvoříme vír a vklepneme vejce z hrníčku, povaříme ho cca 3-4 minutky. Slaninu dáme do horkovzdušné fritézy na 160 stupňů na zhruba 8 minut.
- Lívance na sladko → nazdobíme, čím máme rádi, já zvolila lyo ovoce a kokosový sirup.
Dobrou chuť! 😋
Recept připravila Jana Krejčová