Matcha roláda

Matcha roláda

Ingredience:

Piškot:

Krém:

K dozdobení:
lyofilizované maliny, lyofilizované fíky a kokosové chipsy

Postup:

  1. Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem a teplou vodou do světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Zvláště ušleháme pevný sníh z bílků a vše spojíme.
  2. Plech o rozměrech 30x40 cm vysteleme pečícím papírem a lehce potřeme olejem. Vylijeme těsto a upečeme při 170 st. C asi 15 minut. Necháme 5-10 minut postát, poté opatrně stáhneme pečící papír a ještě teplou roládu srolujeme do utěrky. Piškot necháme zcela vychladnout.
  3. Polovinu smetany zahřejeme do horka (70-80 st.C) a zalijeme matcha prášek. Metličkou nebo tyčovým mixérem smícháme, aby nezůstaly hrudky. Dáme dobře zachladit.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme a necháme vychladnout.
  5. Chlazené mascarpone, matcha smetanu i zbylou smetanu dáme do větší mísy s třtinovým a vanilkovým cukrem. Vyšleháme dotuha.
  6. Do vychlazené čokolády vmícháme lžíci krému a vše spojíme. Čokoláda se tak nesrazí. Krém dáme zachladit.
  7. Naplníme roládu, odložíme do chladničky, aby ztuhla a před podáváním ozdobíme kokosovými chipsy a lyofilizovaným ovocem.

Dobrou chuť :)

Recept připravila Ela Krídlová

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz