Ingredience (2 porce):
- 200 g tofu natural
- 100 g hladké špaldové mouky / bezlepkové mouky
- 30 g máku
- 1-2 pl javorového sirupu
- trochu vody
- čerstvé borůvky
„Puding“:
- 30 g proteinu
- voda (podle potřeby)
Na vrch: rozvařené maliny, borůvky, mandlové plátky
Postup:
- Do hrnce nalijeme vodu a dáme sevřít.
- Tofu smícháme s moukou, mákem, sirupem, vodou a rukama vypracujeme kompaktní těsto. Můžeme použít i mixér pro hladší konzistenci.
- Rozdělíme na cca 8-10 částí, z každé uděláme menší placku, do středu dáme borůvky a vytvarujeme do kuličky.
- Dáme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou nahoru.
- Protein smícháme s vodou a polijeme jím uvařené kuličky. Přidáme ovoce, ořechy a můžeme podávat.
- Dobrou chuť!
Recept připravila šikovná content creatorka Annamária Bilasová