🍂 Tip na výživnou podzimní snídani: Jídelní-švestková zapékaná kaše. Recept připravila šikovná Annamária Bilasová.
📝 Ingredience:
- 200 g jáhel (v syrovém stavu)
- 30 g vegan proteinu
- 1 pl PDP
- 2 pl chia semínek
- 1 pl skořice
- 1 plechovka kokosového mléka (+ voda dle potřeby)
- čerstvé švestky
- kokosový olej (k vymazání misky)
Na vrch: rozpuštěná hořká čokoláda, skořice
🥣 Postup:
- Zapékací misku vymažeme kokosovým olejem a troubu předehřejeme na 190 stupňů.
- Švestky omyjeme, překrojíme na polovinu a odpeckujeme.
- Do misky dáme jáhly, protein, PDP, chia, skořici, zalijeme mlékem, trochou vody a dobře promícháme. Na vrch poklademe švestky.
- Pečeme cca 55-60 minut.
- Po upečení můžeme polit rozpuštěnou čokoládou a posypat skořicí.
A voilá. Chutná snídaně nebo odpolední svačina jsou na světě.
Dobrou chuť 😋