Pumpkin hummus
Kombinace jemné, krémové konzistence a výrazné chuti dýně vytváří dokonalou alternativu k tradičnímu hummusu. Dýně je bohatá na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty. Cizrna je výborným zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálů. Tato kombinace činí dýňový hummus nejen lahodným, ale také výživným občerstvením pro celou rodinu.
Recept je podle Annymárie Bilasové
Ingredience:
- 1 plechovka uvařené cizrny
- 80 g uvařené dýně / pyré
- 1/2 čl. kurkumy
- Špetka pepře
- Špetka mletého chilli
- Sůl
- Šťáva z poloviny citronu
- 1 pl lněného oleje
Na vrch: lněný olej, dýňová a konopná semínka
Postup:
1. Všechny ingredience na hummus dáme do mixéru a rozmixujeme.
2. Ozdobíme lněným olejem a semínky.
3. Podáváme s čerstvým pečivem.
😋 Všechny ingredience použité v receptu najdeš na našem e-shopu.