Self-saucing caramel pudding
Self-saucing pudding je typ pudinku, který při pečení vytvoří svoji vlastní omáčku. Jedná se o dezert, který má dvě vrstvy – jednu hustou, pudinkovou vrstvu na vrchu a druhou tekutou, sladkou omáčku, která se vytvoří během pečení.
Máme pro tebe recept na jeden, který si zamiluješ 🍮✨ Zkombinovali jsme ovesné vločky, arašídovou mouku a rostlinné ingredience do jednoho skvělého a hlavně zdravého pudinku. A co je na něm nejlepší? Dá se připravit v různých variacích – s čokoládou, ovocem, jogurtem nebo oříškovým máslem.
Ingredience (4 porce):
- 180g ovesných vloček
- 70g arašídové mouky
- 70g rostlinného proteinu
- 2 pl lněných nebo chia semínek
- 1čl skořice
- 50ml kokosového oleje
- 250ml rostlinného mléka
- 100g rostlinného jogurtu
- 80g datlí a horká voda
Postup:
1. Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. Datle zalijeme vařící vodou a necháme změknout.
3. Vločky rozmixujeme na mouky a smícháme se zbylými suchými ingrediencemi.
4. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.
5. Vodu z datlí slijeme a datle rozmačkáme vidličkou. Přidáme do těsta a opět promícháme.
6. Těsto dáme na plech a vrch polijeme trochou vroucí vody.
7. Pečeme 30-35 minut.
8. Podáváme s jogurtem, čerstvým ovocem nebo ořechovým máslem.