💚Předsezónní výprodej je tady 💚 Zadej slevový kód: VYPRODEJ15 a získej slevu na kategorii 15%

Superpotravina goji: Proč ji zařadit do jídelníčku?

Stravuješ se zdravě, ale tvůj jídelníček neobsahuje žádnou superpotravinu? Je na čase to změnit. Začni s Kustovnicí čínskou známou pod názvem Goji. V článku se dozvíš, jaké přínosy má její konzumace, jaká je doporučená denní dávka a v jakých receptech chutná nejlépe.

Sušené goji je drobné bobulové ovoce oranžovo-červené barvy pocházející z Číny a Tibetu. Nejčastěji se prodává v sušené podobě. Díky vysokému podílu antioxidantů, vitamínů a minerálů patří do rodiny superpotravin. Chuť plodů je specifická. Má kyselejší charakter se sladkými tóny. Někteří ji přirovnávají vzhledem a chutí k rozinkám, jiní k brusinkám, třešním či šípkům.

6 důvodů, proč jíst goji

  • Imunita: Konzumace goji nastartuje imunitu a dodává tělu vitalitu. Obsahuje více antioxidantů než jiné sušené ovoce.
  • Psychický aspekt: ​​Pomáhá zmírnit stres, zlepšuje spánek a paměť.
  • Zpomaluje proces stárnutí: V Tibetu je goji považováno za „klíč k věčnému mládí“. V himálajských horách je běžnou součástí stravy. Najdeš zde obyvatelstvo s nejdelší průměrnou délkou života
  • Sexuální zdraví: Příznivě ovlivňuje potencí a sexuální činnost, u žen dokonce zvyšuje plodnost
  • Podporuje hubnutí a zlepšuje trávení
  • Protirakovinné geránium: Goji je unikátní rostlina, protože jako jediná rostlina obsahuje protirakovinné geránium. Její konzumace slouží také jako prevence rakoviny.

Věděl/a jsi: …že Goji obsahuje až 18 druhů aminokyselin a 21 stopových prvků? Malé bobule obsahují železo, zinek, vápník, selen, fosfor, atp. Nemluvě o obsahu velkého množství vitamínů jako B1, B2, B6, C a E.

Do jakých receptů se goji nejvíc hodí?

Sušené goji můžete jíst během dne jen tak samotné. Doporučená denní dávka je 3 - 5 gramů (malá hrst). Nám osobně prémiové sušené plody goji značky Farmland chutnají jako součást receptů.

Zkus si se sušeným goji namixovat domácí sypaný čaj. Přidej ho k tvému ​​oblíbenému sušenému ovoci. V letních měsících z něj můžeš připravit ledový čaj. Goji stačí vařit 3 minuty, po odstavení scedit a dochutit citrónem či medem. Skvěle tě osvěží a ty doplníš potřebné vitamíny a obohatíš tělo o antioxidanty.

Připrav si rychlé a chutné recepty s touto energetickou bombou. Goji si můžeš přidat k cereálím do jogurtu, do ovesných vloček nebo domácí granoly. Je ideální i do zdravých smoothie či smoothie bowls jako drobenka. Velkou parádu udělá také v chia pudinku, domácích müsli tyčinkách, cookies či různých dezertech.

jogurtovy_bowl_susene_goji

smoothies_susene_goji

Vyzkoušej naše prémiové sušené goji značky Farmland za skvělou cenu. Zakoupilo si jej již více než 1000 zákazníků. Nabalili jsme praktická 100g balení, která si můžeš vzít na letní dovolenou, na výlety či do práce nebo školy. Udělej si zásoby goji a přesvědč se o jeho výjimečnosti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz