Toskánská polévka s cizrnou

Toskánská polévka s cizrnou

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky chilli nebo podle chuti
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka cizrny, scezená a propláchnutá
  • 2 hrnky vývaru
  • ⅓ hrnku sušených rajčat, nasekaných
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 3 hrnky listového špenátu
  • sůl a pepř (ideálně z mlýnku) podle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. V hluboké pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte česnek, oregano, chilli a nechte rozvonět.
  2. Přidejte cizrnu a rajčatový protlak. Vlijte vývar a promíchejte. Přiveďte k varu a pak na mírný stupeň nechte pobublávat 15 minut.
  3. Potom ponorným mixérem dohladka rozmixujte.
  4. Vmíchejte nasekaná sušená rajčata, šťávu z citronu, kokosové mléko a špenát. 5-10 minut povařte, aby se chutě propojily a špenát zavadl.
  5. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte čerstvou bazalkou, případně další cizrnou a podávejte s kváskovým chlebem.

Recept připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová

Toskánská polévka s cizrnou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz