Vegan čokoládový “salám”
Ingredience:
- 200g hořké čokolády
- 80ml mandlového mléka
- 2 pl ořechového krému
- 2 pl kakaa
- 2 pl javorového sirupu
- ½ čl. mleté vanilky
- 25g rozlámaných preclíků nebo podobný sušenek
- 40g ořechů (lískové, kešu, …)
- 40g sušených švestek
Na obalení: kokosová mouka
Postup:
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni přidáme ořechový krém, mléko, kakao, javorový sirup a vanilku.
- Preclíky rozlámeme na menší kousky a dáme do misky s ořechy a sušenými nakrájenými švestkami. Smícháme s čokoládovou směsí.
- Směs zabalíme do fólie a necháme chladit v chladničce alespoň 2-3 hodiny.
- Potom obalíme v kokosové mouce, nakrájíme na kolečka a podáváme.
Dobrou chuť! 😋
Recept připravila šikovná Annamária Bilasová